Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Kur ir problēma ar ARS un kāpēc tik daudz sūdzību
Publicēts 13. jūlijā, 2009.
Pirms dažiem gadiem pret „ARS” tika ierosināta lieta (par smagu sakropļojumu pacientei) par atteikšanos kompensēt kādas sievietes izdevumus - ARS bijusī paciente Kristīne prasīja par veselībai nodarīto kaitējumu piedzīt 30 000 latu un arī ar kontracepciju saistītos izdevumus. 2000.gadā Kristīne apmeklējusi ARS ginekoloģi, un pēc kontraceptīvās manipulācijas veikšanas pacientei radušās komplikācijas un veselības stāvoklis pasliktinājās. Onkoloģijas centrā viņai izdarīja steidzamu operāciju, tomēr ārstiem neizdevās saglabāt visas organisma funkcijas.

„ARS” apgalvoja, ka kaitējums ir radies tāpēc, ka sieviete paralēli esot ārstējusies arī pie citiem ārstiem. Skan smieklīgi, taču tieši tāda bija šī medicīnas centra vadības atruna. Konkrētajā gadījumā arī Latvijas Pacientu tiesību biroja juristi atzina, ka sievietes prasība ir pamatota un lietā jāsāk tiesvedība.

Lasot, ko cilvēki raksta par ARS (cenas nepamatoti uzskruvētas, neefektīva vizīte pie dermatologa, augstprātīgi un nekompetenti dakteri, nespēj noteikt diagnozi, u.c.) veidojas kopaina – ARS ir „mūždien aizņemtu speciālistu pūznis”, kas pasācis uzskrūvēt cenas par dažu minūšu konsultācijām, mēģina savus izdevumus norakstīt uz apdrošinātāju budžetu un savu pakalpojumu kvalitāti neveicina adekvāti jaunajām cenām (piemēram, nepietiekams laiks pilnvērtīgai izmeklēšanai, neregulētas rindas, kas var neiekļauties darba laikā, u.c.); apritē cirkulē neskaitāmas sūdzības par ARS speciālistu nevīžīgo attieksmi pret pacientiem un nevēlēšanos iedziļināties darbā.

Bez šaubām, uzrakstīts jau var būt daudz kas – taču var redzēt arī, ka ARS neko nedara, lai šīs baumas atspēkotu, gluži otrādi, mierīgi turpina šo savu vispārēji snobisko attieksmi.

Vairāk lasiet: „ARS” ierosināta lieta par smagu sakropļojumu pacientei.


Komentāri (1)
hm: Klau, Egon Arnold vai kā tur sauc tavu pērkamo dvēselīti - kur tad tavs blogs no dienas palika? Kā tad tā? Varbut piezvani viņiem un pasūdzies, ko? Un tas, redzi, ir tikai sākums. Labāk sāc domāt, kā Paulītim ar Martiņu attaisnoties - jo viņiem šis stāsts, protams, tiks nodots.
13/07/2009 19:28
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: